“Lodz and Tirana, the parallel of their attributes” – exhibition by Maksym Ostrowski

Ai nuk erdhi për herë të parë në Shqipëri,
ka vizituar disa herë Tiranën dhe për shkak të familjariteti që ndjeu me kryeqytetin e panjohur më parë për të, vendosi të ralizojë diplomën e tij në Arte Figurative, duke bërë një krahasim mes Tiranës (Shqipëri) dhe Lodz (Poloni); qytetit ku ai jeton.

E si mund ta mbyllte “Reja” më bukur se sa kështu vitin 2017?!

Maksym Ostrowski është një artist i ri, por që 2 vitet e fundit,
ka realizuar 5 ekspozita personale dhe 15 të tjera në bashkëpunim.
Fitues i disa çmimeve, si: Çmimi special nga Rektori i Akademisë së Arteve të Bukura tek
“The 12th International Open Air of Wicker Forms and Land Art”
dhe gjithashtu triptiku i tij “Chopin in Popculture” është në koleksionin e Fryderyk Chopin Museum në Varshavë.

“Reja” ishte mikpritëse për ekspozitën e tij të radhës në këtë fundvit:
“Lodz dhe Tirana – paralelja e tipareve ndërmjet tyre”:
31 piktura nga Maksym Ostrowski,
për qytetarët e Tiranës!

Fotografia nga Iris Canaj

“Lodz And Tirana, The Parallel Of Their Attributes” – Exhibition By Maksym Ostrowski 28-29/12/2017

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar