Këto pavione janë struktura të përkohshme nga arkitektë të njohur në nivel botëror, të cilët nuk kanë realizuar ende asnjë vepër në Britaninë e Madhe.

» Ngritja e këtyre pavioneve është një seri veprash që ndërtohen çdo vit, një program ky i krijuar nga Drejtuesja e galerisë “Serpentine”, Julia Peyton – Jones, në vitin 2000.

» Me më shumë se 300 000 vizitorë në vit, pavijoni figuron si një nga 10 ekspozitat më të vizituara në botë kushtuar arkitekturës dhe dizajnit.

» Çdo projekti të pavionit i duhen 6 muaj që nga komisioni tek realizimi.

» Nuk ka buxhet të paracaktuar e të siguruar për ndërtimin e pavioneve të galerisë “Serpentine”.

» Ai paguhet nga sponsorizime, filantropi, truste, fondacione, si edhe shitja e strukturave të përfunduara.

 


 

» Landmark temporary structures by internationally renowned architects who have not yet completed a structure in the UK

» Annual commission conceived by Serpentine
Gallery Director, Julia Peyton-Jones in 2000

» Unique initiative worldwide, which has resulted in 13
temporary buildings for London

» Attracting up to 300,000 visitors annually, the Pavilions regularly feature as one of the top 10 most visited architectural and design exhibitions in the world

» Each Pavilion project, from commission to completion, takes six months